Pages

hows your day today???



Create your own banner at mybannermaker.com!

Friday, 17 May 2013

kenangan~

Assalamualaikum wbt,


Dibalik pagi hari dan ditemani embun pagi terlintas difikiran untuk menulis satu post tentang kenangan. Hahaha, but this time the story gonna be funny. Funny? Rasanya macam2  feeling ade kot.

1. Sad story ever

Pada suatu malam yang hening, tengah bosan tahap melampau aya pun terfikir.

Aya: Apelah yang aku nak buat nih eak? psstttt2! #panggil orang sebelah# kau dah tido ke?
M: belom..

Terus aya naik katil dia sebab nak bersembang waktu gelap lepas light off. Gelap2 pon boleh nak sembang. Hahaha. KAMI BERTIGA DISAAT ITU! Biarlah hanya kami sahaja yang tahu siapa gerangan manusia2 itu. Ceh3, haha. Setelah dlam 30 minit berbual, aya mula dibuai bayu2 yang mengantukkan. Terasa seperti angin2 bertiup tu sempat berbisik di telinga..tidur..tidur.. Tanpa berfikir panjang, aya melompat turun dari katil atas. Dan itu, merupakan permulaan kesedihannya sebab aya kehilangan satu benda yang sangat special nikmat kurniaan Allah swt. Apakah itu? secret~ haha. Menyesal sangat2 sebab tak nak turun gune tangga. Bukan main kuat lagi bunyi kejadian "kemalangan" itu. Dahsyat, Ade orang tersedar. Kantoi pon yer jugak. Aya tak rasa sakit. Tapi seolah2 tak percaya bile tengok kat tangan ade something. WHAT?? okey, cerita ni nasihat ok, i lost my teeth. Half jela. Tu pun masih bersyukur sebab tak patah terus. Penderitaanya lebih menonjol apabila makan! Ingat lagi, pagi tu pergi DM, makan sarapan nasi lemak. Wow, selera bukan main lagi. Lantas timun ku ambil dan makan dengan laju. Gigitan pertama sahaja, aduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuh. Ter sangat sangat sangat sakit. Tolak! Tak makan pape teros. Sejak tu, hilang selera makan. Merana.. Kesimpulannya, kalau dah ade tangga tu gune, jangan act macam spiderman lompat sana sini. Tak pasal2 menyesal, sangat buruk padahnya..




2. Happy story

Happy story berlaku time hari aspuri. Hah, masetu memang sempoi habis la. Tak memasal kenekan kawan sendiri. Hahaha, ambil kek pastu calit kat muke, tudung baju. Series macam budak tadika malam tu. Mane taknya, kiteorang main kejar2. Tanak kene calit punye pasal, sanggup lari. Konon nak selamatkan diri lah tu. Tak ingat lah sape yang troll dulu. Pape pon, memang kotor habis lah! Takkan krim kek senang2 nak hilang bile dah kena kat baju, tudung. Even muka pon.rasanya hari aspuri tu event last kat sekolah sebelum SPM. Yeah, kenangan manis untuk aya jugak. Kawan2 memang awesome, pastu dapat hadiah daripada form 4. Tau tak dapat ape? Aya dapat benda yang aya nak sangat2 iaitu.. jeng3.. aya dapat bekas ber"wajah" oreo. Sape beli oreo dapatlah bekas tu. Waw, best~ dapat bekas tu dan juga tabung. Er, tabung? nak suruh aya kompol syiling lah tu. Tapi fun and enjoy malam tu. Kepenatan pun jangan cakap lah. Memang penat.






3 comments:

Kay Sablihan said...

ouwh..itula sebabnye gigi ko ilang erk,,! haha..kih3.. :p
aku ade tny ko kot knape pastu ko tanak jawab..lan iy baru nak jawab..

WaTaShIwA aYa said...

perghh..shhh..haha xpe,,pengajaran buat semua,,dont be like me.. brr

Miszyuyu said...

hai sy datang dari contest http://yuyukstandalone.blogspot.com/2013/06/contest-mereka-tagline-jelitawanis.html .. jom join ramai2 :")