Pages

hows your day today???



Create your own banner at mybannermaker.com!

Monday, 4 June 2012

feeling..who cares!

having a nice day today?? ceh2 nak speaking pulak aya kat cini, padahal HARAM!! hancuss bi aya. Okey, pasal tajuk kali ni berkaitan topik berkaitan perasaan..hah! mesti korang lalui lah, tipulah kalau korang kate tak de kan?
Aya selak2 pesbuk aya, tetibe terjumpe satu ayat, "lelaki yang menjaga solat adalah lelaki yang boleh membimbing dan menjaga isterinya", setuju tak? kalau lah korang semua yang tengah baca kat sni semua perempuan,(walaupun korang lelaki) ape perasaan korang bile dengar statement nih?

cer komen sikit,alang2 aya nak buat statistik sikit..hehehe tapi kalau tak komen pon tak pe ye..x paksa pon.
cerite yang kedua pulak,  korang memang kawan je, tapi tetibe lame2 korang suke kat dia, dan pade suatu hari tetibe korang stalker (kononnye) dia ade la adik angkat ke abg/kakak angkat ke dan korang tau die rapat sgt dh mcm couple. Pada mulenye korang rase "its nothing" tapi dalam korang x sedar, orang ketiga tu rupe2nyer pengganti korang. Pe korang rase gaknye eak, mesti lah terkilan kan?




Kenyataannye memang menyakitkan hati. Tapi cube korang pikir balik, dripada korang teros ditipu dalam angan2 korang, lebih baik korang tau sendiri daripada korang sangkakan yang bukan2, kan??


Citer len plak.."berjanji sehidup semati" . Abeh kalau dh bukan jodoh nak buat macammana? Tak kire lah sehidup semati ke hapa ke, kenyataan tetap kenyataan kan? 


Sebab tu lah kalau nak carik pasangan hidup nih bak kte orang tua2 carik yang betull2, nak kawen pikir masak2 bukannyer macam petik buah durian je. Yang penting cariklah someone yang boleh guide kite ke jalan yang benar2 gitu lorh! Supaya hidup kita terjamin nanti.





Tak pon bace yang bawah nih

comel kan ayat dia, renung2kan dan selamat beramal!!!

2 comments:

Alya Zul said...

sejak bilaa buah durian boleh petik pulak niee ?
errrkkk ___..___

WaTaShIwA aYa said...

hehe ayat baru arhh!!